DŮLEŽITÁ INFORMACE: Waterlogic se stává od 15. února 2024 oficiálně Culligan Water Czech s.r.o. Více informací naleznete zde.
  • Požádejte o nabídku
  • Dnes jsme Zemi zachránili od plastikových lahví.

    9 pravidel bezpečného pitného režimu

    Zveřejnil ,
    9 pravidel bezpečného pitného režimu

    Bezpečnost všeho, co děláme nebyla nikdy tak důležitá. Pandemie COVID-19 téměř zastavila svět a změnila veškeré dění v naší společnosti. Donutila nás změnit i ty nejzákladnější návyky, o kterých jsme dosud nemuseli přemýšlet ani na vteřinu. I tyto naprosto elementární činnosti se staly téměř doslova otázkou života a smrti.

    Ačkoliv je riziko šíření virů a jiných patogenů prostřednictvím výdejníků na vodu nízké, stále můžeme udělat několik drobností, abychom si byli naší vlastní bezpačností opravdu jistí. Jednou z těchto základních činností je i dodržování pitného režimu během pracovního dne. V době před pandemií bylo používání výdejníku na vodu ve sdílených prostorách běžnou věcí, o které nikdo nemusel příliš přemýšlet. Stačilo přijít se sklenicí, lahví, nebo kelímkem (samozřejmě recyklovatelným!) a natočit si vodu. Dotýkání se přístroje a jeho tlačítek, na které před chvílí sahal někdo jiný, bylo něco, co jsme byli ochotni riskovat, když jsme chtěli uhasit naši žízeň.

    Ale věci se mění a s nimi i zásady, kterými je třeba se řídit, i když je riziko nižší, jestliže chceme během pracovního dne dodržovat zdravý pitný režim. Proto jsme pro vás připravili soubor 9 pravidel bezpečného pitného režimu, které vám a vašim kolegům pomohou zvýšit hygienu na vašem pracovišti:

    1. Myjte si ruce – Myjte si ruce a používejte také dezinfekční gel, který by měl být neustále k dispozici, před a po dotyku s výdejníkem.
    2. Zakrývejte si ústa, když kýcháte a kašlete – Mějte vždy po ruce čisté kapesníky a vyhazujte je do určeného koše, v ideálním případě noste respirátor, nebo roušku.
    3. Dodržujte osobní rozestupy – Stůjte od ostatních, kteří jsou v okolí výdejníku, alespoň 1,5 m.
    4. Využívejte bezdotyková řešení – Používejte výdejníky, které umožňují výdej vody bez nutnosti dotýkání se tlačítek rukama, např. pomocí nožních pedálů.
    5. Chraňte se – Vyberte si výdejníky s vestavěnou antimikrobiální technologií, která bude povrch výdejníku udržovat neustále čistý.
    6. Udržujte čistotu – Čistěte pravidelně povrch a tlačítka výdejníku, zvláštní pozornost věnujte kohoutkům a tlačítkům.
    7. Využívejte technologie – Čištění pomocí UV technologií vám, na rozdíl od pouhých filtrů, zajistí pitnou vodu bez nežádoucích patogenů.
    8. Uklízejte po sobě – Po každém použití myjte sklenice, lahve a karafy v myčce, jednorázové kelímky vyhazujte do určeného koše.
    9. Informujte a připomínejte – Umístěte v blízkosti výdejníku informace o nutnosti dodržování hygieny a osobních rozestupů.

    9 pravidel bezpečného pitného režimu


    Každé z těchto pravidel představuje krok správným směrem, nicméně jedině dodržováním všech dohromady docílíme toho nejhygieničtějšího a nejbezpečnějšího pitného režimu, díky kterému budeme mít tu nejlahodnější a nejčistší pitnou vodu. Je zásadní, abychom vždy měli na paměti všechna tato pravidla, jedině tak dosáhneme zdravého a bezpečného prostředí, které všichni chceme.

    Pomáháme s poskytováním bezpečného pitného režimu vašim zaměstnancům

    Waterlogic vydal příručku „Výdejníky vody na vašem pracovišti“, která má za cíl poskytnout firmám pomoc při zavádění bezpečnostních hygienických opatření na jejich pracoviště, eliminuje se tak riziko rozšíření nákazy mezi zaměstnanci. Tato příručka poskytuje návod, jak dosáhnout bezpečného pitného režimu po návratu na pracoviště.

    Příručku si můžete stáhnout prostřednictvím odkazu níže:
    https://www.waterlogic.cz/restart/

    Waterlogic poskytuje bezpečný a hygienický pitný režim pro všechny druhy pracovišť. Od bezkonkurenční UV technologie na čištění vody Firewall®, jež je prokazatelně účinná proti COVID, přes bezkontaktní řešení výdeje u našich nejpopulárnějších modelů, až po řadu našeho příslušenství, které pomáhá s dodržováním hygieny. Pro získání více informací, jak vám můžeme pomoci, klikněte zde.

    Zdroje: Hydration in the Workplace Report 2019/20